Știri pe larg

De astăzi încep lucrările de reparații străzi și în cartierul Astra

marți, 30 mai 2023 / Știri

Prima este Uranus, unde vor fi și restricții de circulație. Urmează Neptun și Apollo. În Tractorul, din această noapte, începe asfaltarea străzii Independenței. Pe durata lucrărilor circulația va fi închisă, inclusiv pe pasajul Independenței

Lucrările de reparații străzi programate pentru această perioadă sunt în plină desfășurare. Se lucrează în continuare în cartierele Tractorul, Șchei, Dârste și Noua, iar de astăzi au început lucrările majore de reparații străzi și în cartierul Astra. Prima stradă pe care se intervine este Uranus, unde vor începe lucrările de decapare mecanizată. Se va lucra etapizat și se vor introduce restricții de circulație, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor intervențiilor.

În cartierul Tractorul, din cauza circulației intense de pe arterele de circulație, lucrările de asfaltare se vor desfășura pe timpul nopții. Din această seară, după ora 19.00, începe turnarea covorului asfaltic pe str. Independenței, prima zonă fiind cea de la sensul giratoriu Independenței – 1 Decembrie 1918. Deoarece nu se va putea circula prin sensul giratoriu pe perioada derulării lucrărilor, circulația va fi închisă și pe pasajul Independenței, locuitorii din cele două cartiere (Tractorul și Bartolomeu Nord) fiind rugați să evite zona pe timpul nopții.

Conform estimărilor constructorului, lucrările de asfaltare ale străzii și pasajului Independenței vor dura până la sfârșitul acestei săptămâni, desfășurându-se exclusiv pe timpul nopții, iar circulația va fi reluată pe timpul zilei.

asfaltare

După finalizarea acestei străzi, va începe asfaltarea pe 1 Decembrie 1918 și Bronzului.

Odată cu terminarea lucrărilor pe străzile din cartierul Tractorul, în lotul 1, Valdek Impex – compania cu care municipalitatea are contract – va începe reparațiile pe b-dul Griviței, tronsonul dintre pasajul Fartec și intersecția cu Calea Feldioarei.

Pe Lotul 2, de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ, se lucrează pe strada Cireșului, la lacul Noua și se execută reparații pavaje pe str. Mureșenilor, G. Barițiu și M. Sadoveanu (RS Activ). Recon a început frezarea carosabilului pe strada Uranus și continuă execuția pe str. Traian Demetrescu și Mierlei.

Toate acestea sunt lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice.

utilaj de asfaltare

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

În paralel, pe lângă cele 132 de străzi, se continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 37 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Informațiile referitoare la programul de reparații poate fi consultat pe site-ul dedicat, https://abc.brasovcity.ro/asfalt, unde pot fi făcute și sesizări referitoare la noi situații ce necesită intervenția sau la calitatea lucrărilor deja executate.

utilaje de asfaltare

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Valdek Impex:

– Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al.I.Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul I sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

– Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I.Cuza), Al. I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgăraşului.

În Lotul II sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

asfaltare